Ege Üniversitesi Öğrencileri için Windows 10 Education Kurulumu

Ege Üniversitesi öğrencileri için, yıllık lisans anlaşmamız dahilinde, tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak Windows 10 Education sürümünün kullanım hakları verilmektedir. Öğrencilerimiz, kurulum dosyası ile kendilerine ait 3 bilgisayarda aynı sürümü Kişisel olarak kullanmak sureti ile kurabileceklerdir.

Windows 10 Education sürümünü kendi bilgisayarlarına kurmak isteyen öğrencilerimiz, xxxxxxxxxxx@ogrenci.ege.edu.tr mail hesaplarını kullanarak, https://ege.onthehub.com adresinden kayıt olabilirler. Kayıt işlemi ardından hesap bilgileriniz onaylandıktan sonra, site üzerinden kurulum ISO dosyalarını indirebilirler.

İlgili ISO dosyaları, ücretsiz Rufus yazılımı kullanılarak bir USB Flash belleğe yazılarak kurulum yapılabilir.. Aynı şekilde, istenirse boş bir DVD üzerine kalıp dosyası olarak yazılarak, DVD ile de kurulum işlemi yapılabilir.

NOT: Ücretsiz kurulum sadece işletim sistemi için geçerli olup, Office yazılımları için geçerli değildir. Office yazılımları sadece Ege Üniversitesi Kampüsü Yerel ağı üzerinde kurulduğu taktirde otomatik olarak lisanslanmaktadır. Ancak Kampüs yerel ağındaki Lisans sunucusuna (KMS) 15 gün içerisinde bağlanamaz ise, bilgisayardaki Office yazılımı lisansı otomatik olarak iptal edilir.

Kurulum işlemlerini kendileri yapamayan öğrencilerimiz, bağlı bulundukları bölüm/enstitü Yerel Sistem Yöneticilerine başvurarak kurulum için yardım alabilirler.